Primarul Timişoarei taie finanţările pentru Gărâna Jazz Festival

Tocmai am aflat şi eu, de pe blogul Nebuloasei, că Nicolae Robu, noul primar al Timişoarei, refuză să semneze contractul de finanţare pentru Gărâna Jazz Festival (12-15 iulie 2012), pe motiv că evenimentul se desfăşoară în afara localităţii. Mai mult, acesta nu respectă Hotărârea de Consiliu Local nr. 139 din 27 martie 2012, prin care renumitul festival de jazz, ajuns deja la cea de-a 16-a ediţie, ar fi trebuit să primească 100.000 lei finanţare.

Cu alte cuvinte, minunatul domn primar, Nicolae Robu, s-a trezit înainte cu o zi-două de începerea festivalului, când organizatorii deja au plătit avansuri artiştilor şi au comandat bilete de avion, că el nu mai alocă niciun ban. Şi ce dacă există şi o Hotărâre de Consiliu? Contează că acesta e cel mai important festival de jazz? Contează că e în joc imaginea Timişoarei? A României? Nu-i aşa, domnule primar, că nici nu vă preocupă aspectele astea?

Interesant e că, dacă la început a refuzat clar şi răspicat să semneze contractul de finanţare, pe motiv că Festivalul nu are loc în Timişoara, acum zice că e dispus, totuşi, să-i acorde o sumă modică de 20.000 lei. Păi, cum vine asta?

Eram deja tristă, din cauză că zilele trecute am fost nevoită să renunţ la Gărâna, din diferite motive, deşi aveam făcută rezervare încă de la începutul anului. Acum sunt şi mai tristă, ba chiar scârbită, şi mă obişnuiesc foarte greu cu ideea că toate mizeriile astea se întâmplă tocmai în Timişoara, în oraşul meu frumos.

Îndemnul Cristinei e să mergem în weekend la Gărâna şi să contribuim cu banii de bilet pentru plata artiştilor. Eu una am decis că pot face un efort şi să merg, măcar pentru o zi, chiar dacă mă dau puţin peste cap. Şi, dragi colegi de blogosferă, scrieţi cât mai mlţi, că poate aşa o să-l punem pe gânduri pe domnul Robu şi poate o să realizeze că nu poate lua decizii după cum îl taie capul, că nu poate compromite un festival cu o asemenea tradiţie.

Şi poate o să se apuce de ascultat jazz şi o să-i placă, cine mai ştie…

 

3 comentarii la "Primarul Timişoarei taie finanţările pentru Gărâna Jazz Festival"

2Pingbacks & Trackbacks for Primarul Timişoarei taie finanţările pentru Gărâna Jazz Festival

Lasă un comentariu

Subscribe without commenting