“Nu poţi să nu ai chef de sănătatea ta”

… acestea au fost cuvintele lui Liviu Alexa, cel care a deschis în Cluj-Napoca lanţul de săli de fitness şi aerobic cu 2000 de abonaţi: GIMMY.

Am vizitat una dintre săli în a doua zi de Cluj Brands Tour. Am plecat de acolo cu idei total schimbate despre ceea ce înseamnă o adevărată sală de sport şi am deschis ochii despre nişte lucruri care au fost mereu prezente, dar cred că am fost prea ignorantă sau dezinteresată să le aprofundez, să le găsesc explicaţii logice.

În România, sălile de fitness au câteva probleme: sunt afaceri mici, nu-şi fac marketing, nu se comunică, nu au suprafaţă. Liviu a studiat foarte mult piaţa înainte de a deschide GIMMY: 80% din sălile de fitness din această ţară sunt mici, înghesuite şi cam aşa e, dacă stau să mă gândesc la locurile pe care le ştiu eu sau le-am frecventat în ultimii ani. Trebuie să ai curajul să investeşti în aparate de calitate, trebuie să găseşti o balanţă între banii pe care îi ceri clientului şi serviciile/condiţiile pe care i le pui la dispoziţie. 

Un abonament full la GIMMY costă 100 lei/lună. Mi se pare nesimţit de puţin având în vedere cei 190 lei pe care-i plătesc eu aici în Timişoara la o sală mai mică de 3 ori (mai ales acum, când şi-a schimbat sediul şi s-a mutat într-un loc şi mai puţin spaţios). Între orele 17-22, la GIMMY merg aproximativ 600 de clienţi. Sala a fost gândită în aşa fel încât să acopere un număr atât de mare de oameni. Imaginaţi-vă 70 de fete care ies de la ora de pilates şi 50 care intră. E genial să vezi 100 de gagici la zumba şi cum ies altele 100 tot de la zumba! 

Clienţii lui se abonează via online. De asemenea, la recepţia sălii de sport există un sistem în care-şi introduc singuri codul numeric personal şi se înscriu la ore, verifică locurile disponibile etc. Au convins până şi oameni de 55-60 de ani să lucreze cu digital. Sala de fitness e dotată cu aparate din TOP 3 mondial, care înainte de a fi puse pe piaţă sunt studiate în laborator (se studiază mişcările) şi care oferă garanţia că cel puţin 7 ani pot fi folosite. Ca o informaţie: la orele de vârf, în sala de fitness de la GIMMY intră în jur de 150 de persoane. Pe lângă această sală mai există încă două, special concepute pentru cele 25 de cursuri (pilates, zumba, fat burn etc.). Şi cam despre asta e GIMMY. Nu piscine, saună şi alte drăcovenii, cu care mai degrabă se pierd bani, când vine momentul să tragi linie. În sălile de la GIMMY nu am văzut nicio plasmă pe pereţi. Nu vreau să fac din sălile mele de sport un târg de discutat Ştirile de la ora 17. La noi totul e setat pe “Fă mişcare, (…) nu pierde vremea!”

Bloggeri devastând sala una din sălile de aerobic (poză furată de la Andrei):

Trăim în ţara în care prejudecăţile fac parte din ordinea zilei. Uneori preferăm să nu facem anumite lucruri, care-s normale, fireşti, importante pentru sănătatea noastră fizică şi psihică, numai de teama că am putea fi criticaţi ori luaţi la mişto. Auzisem recent la radio o ştire cum că elevilor le este ruşine să apară cu o carte în mână, de teama că ceilalţi copii vor râde de ei. Nu ştiu când s-a produs acest haos în lume, pe vremea mea erai considerat cool dacă citeai cărţi. Cam tot aşa stau lucrurile şi cu sportul, mişcarea, mai ales când vine vorba de acei oameni trecuţi de 35-40 de ani. Şi aici îl citez iarăşi pe Liviu: mama mea nu ar merge la o sală de sport. Ar spune: ştii, eu am 60 de ani, nu am purtat adidaşi niciodată, nici iegări. Mi-e ruşine că zice lumea că-s prea bătrână. Dar sănătatea e vitală, la orice vârstă, indiferent că ai 17 ani sau ai trecut de 60, iar sportul este modalitatea cea mai bună prin care o poţi obţine/întreţine.

Oamenii, după o anumită vârstă, au senzaţia că li se termină viaţa, cel puţin din punct de vedere al activităţii fizice. Şi aici e o problemă tot de business, atât de logică încât nu-mi vine să cred că nu am observat-o până acum: majoritatea sălilor de sport se adresează unui public destul de restrâns (până în 30 de ani) şi nimeni nu se mai gândeşte cum să aducă în sală oamenii care au trecut de o anumită vârstă. Cu aceia nu mai vorbeşte nimeni, nici în comunicare, nici în ofertare. Sălile mici, de cartier, nu au chef să investească în ei. Întotdeauna am spus că sălile noastre sunt pentru tineri, dar cel mai mult pentru cei de vârsta a doua, a treia. Sălile noastre sunt pentru oameni normali, gen family guy. Niciodată pentru culturişti şi blonde siliconate!

La GIMMY, înainte de toate, acestor oameni trecuţi de floarea vârstei li se garantează încredere. Am reuşit să spargem obiecţiile lor şi mă mândresc cu găşti întregi de doamne şi domni care leagă prietenii aici la GIMMY, care se întâlnesc în viaţa reală, la chefuri, la botezuri. 

La sfârşitul vizitei am primit un supliment natural, făcut dintr-un mix 12 plante, care acţionează în 12 părţi ale corpului. 12 Plante-Plantina se numeşte şi am început de ieri să-l folosesc. Rezultatele le voi resimţi, probabil, după cel puţin o săptămână. Cât despre mersul la nutriţionist, Liviu are altă părere: Să slăbeşti e o luptă pe care tu trebuie să o duci cu tine, trebuie să îţi doreşti să o duci! Tu trebuie să-ţi doreşti să faci un copil, să nu mai fumezi, să nu mai bei, să slăbeşti, să citeşti… Nu poţi să nu ai chef de sănătatea ta!

Chiar acum două săptămâni am mers să cer sfatul nutriţionistului. Mi-a dat negru pe alb un regim strict, după care să-mi ghidez alimentaţia. În afară de orele de gustări pe care am început să le respect cu sfinţenie şi eliminarea pâinii cât se poate de mult, nu am respectat nimic din ce mi-a zis nutriţionistul. În schimb am făcut sport cât de des am putut, iar până acum sunt mulţumită de rezultate, deşi nu mă las până nu revin la greutatea pe care o aveam altădată.

GIMMY la Timişoara

Liviu vrea să aducă GIMMY şi la Timişoara, cel mai sigur anul viitor. Se pare că a studiat puţin piaţa timişoreană şi a ajuns la concluzia că nu ne place sportul, că sălile de fitness sunt cam goale. Aş vrea să-l contrazic. Sala la care merg eu e mereu plină, la fel cum sunt şi altele care-mi vin în minte acum, din Timişoara. Cel mai mult sunt frecventate de tineri, ce-i drept, dar dacă s-ar deschide o sală cum e GIMMY, s-ar putea schimba şi aici nişte percepţii. Şi da, vreau GIMMY şi la mine în oraş, mai ales acum când am primit un abonament VIP pe 10 ani. :D

Cluj Brands Tour este un eveniment TVdece realizat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.

Sponsori pincipali: FarmecNapolactUrsusJolidon, Electrogrup, Arobs, LiliacGimmyLumea lumânărilorPartener media: 24 FUN ClujParteneri: Hotel AthosBistro MaitresseAutonom Rent-A-Car, Webfactor

 

 

3 comentarii la "“Nu poţi să nu ai chef de sănătatea ta”"

 1. Claudiu
  Septembrie 29, 2012 la 8:52 pm (3 ani în urmă)

  Personal nu merg la o sala pentru ca majoritatea sunt inghesuite iar cele de care am auzit ca ar fi OK au abonamente foarte scumpe si sunt departe de mine (gen World Class, Girocului-Aradului e de mers).
  Dar daca ar veni Gimmy clar mi-as face abonament :)

  Răspunde
  • Alexandra Palconi
   Octombrie 2, 2012 la 10:48 pm (3 ani în urmă)

   Bine ai venit in clubul “Vrem GIMMY si la Timisoara!” ;)

   Răspunde

1Pingbacks & Trackbacks for “Nu poţi să nu ai chef de sănătatea ta”

 1. Cum mi-a făcut Gimmy poftă să merg la sală? | Tomata cu scufita
  Septembrie 27, 2012 la 7:32 am (3 ani în urmă)

  […] Am plecat de-acolo fascinată de sport, deși nu prea sunt io nu știu ce persoană activă și ieri a fost prima zi (sper eu dintr-un șir mai lung) când am fost la sală. Din păcate nu e Gimmy, dar tot e mai bine decât nimic. Am pedalat pe bicicletă, am mers (?) pe stepper și am alergat pe bandă până tricoul meu era leoarcă. Am o pauză de două ore la prânz, așa că știu ce voi face de-acum înainte în acea pauză. Poate dacă nu era Gimmy nu făceam pasul ăsta. Cert e că m-am reapucat și sper să mă și tin. Așa cum zice Liviu „Nu poți să nu ai chef de sănătatea ta”. […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Subscribe without commenting